Acasă Viața de zi cu zi

Cumpărături online – sfaturi utile

De curând am auzit o știre care spunea că anul acesta achizițiile online au crescut în mod spectaculos. Era și firesc ca pe parcursul unui an atât de nesigur să căutăm soluții prin care să ne procurăm cele necesare în cât mai prudent mod cu putință. În timp ce magazinele fizice au înregistrat pierderi neașteptate la începutul anului, magazinele online au avut de câștigat, căci ne-am orientat din ce în ce mai mulți către aceste magazine unde putem face cumpărături online. Magazinele ne propun o gamă diversificată de produse, la prețuri accesibile, cu oferte din ce în ce mai tentante și cu posibilitatea de a primi produsele în scurt timp direct la ușă, uneori fără să mai fim nevoiți să plătim transportul. 

Recunosc că noi, ca familie, suntem niște împătimiți de cumpărături online nu de anul acesta, ci de câțiva ani buni încoace. Personal, mi se pare extrem de relaxant și plăcut să stau comod, cu o cafea lângă mine și să răsfoiesc în voie site-urile cu produsele care mă interesează. Evit astfel aglomerația și agitația din magazinele fizice, înlocuiesc cu o activitatea care mi se pare recreativă o activitatea obositoare în care trebuie să mă deplasez până la complexul comercial, să intru într-o mulțime de magazine în căutarea produselor dorite și să transport tot eu aceste produse până acasă. De la an la an am renunțat tot mai mult la cumpărăturile din magazin, căci am constatat că pot achiziționa și de acasă tot ce avem nevoie. Cred că în prezent cumpărăm din magazinele virtuale aproape orice, fiind ceva mai reticenți la achiziționarea online a produselor alimentare. Am cumpărat totuși de câteva ori și asfel de produse și nu am regretat, căci în condițiile în care cumpărăturile online sunt într-un continuu avânt, magazinele incep să devină tot mai serioase și atente cu ceea ce vând, în dorința de a obține cât mai mulți clienți și de a-i și păstra. Cu alte cuvinte, nici când am cumpărat astfel de produse nu am avut surprize neplăcute. 

Cum sunt o împătimită a cumpărăturilor online mai ales în domeniul vestimentar, m-am gândit să scriu un articol în care să sfătuiesc cumpărătoarele cu mai puțină experiență în astfel de achiziții ce trebuie să facă atunci când decid să își cumpere haine sau încălțăminte fără a avea posibilitatea de a proba sau de a vedea pe viu cum arată produsul. Dacă la început am avut și eu destulă nesiguranță atunci când voiam să îmi cumpăr ceva dintr-un magazin online, acum știu deja pe ce fel de site-uri să intru și ce trebuie să urmăresc pentru a nu avea surprize neplăcute. Cu timpul m-am învățat cu măsurile necesare și, cumpărând de mai multe ori din același magazin, am știut dacă trebuie să iau măsura mea sau să mă orientez către o altă măsură, iar când am făcut cumpărături dintr-un magazin necunoscut am mers pe instinct sau pe măsurile pe care știam că le port și nu mi s-a întâmplat să dau de multe ori greș. Iar de aici vine primul sfat pe care îl pot oferi.

1. Nu vă temeți să faceți cumpărături online

Probabil că cea mai mare teamă pe care o puteți avea atunci când vă cumpărați haine sau încălțăminte online ar fi aceea că e posibil să nu vă vină sau că veți primi un produs altfel decât vi l-ați imaginat. Și ce dacă? De regulă, magazinele oferă descrieri ale produselor, în care precizează materialele din care sunt confecționate sau informează cumpărătoarele dacă măsurile sunt respectate. Tabelul de mărimi pe care ar trebui să îl găsiți pe fiecare site de acest fel este binevenit pentru a vă ghida asupra măsurilor. De altfel, atunci când vă cumpărați haine sau încălțăminte, trebuie să știți că bogația informațiilor oferite despre acel produs este o garanție a faptului că magazinul își tratează cu seriozitate clientul, căruia dorește să îi pună la dispoziție cât mai multe detalii. De mare ajutor sunt și comentariile altor clienți care au mai cumpărat obiectul respectiv; citesc de fiecare dată aceste comentarii și mărturisesc că mi s-a întâmplat de câteva ori să cumpăr un produs nu pe baza descrierilor sau a imaginilor, ci pe baza comentariilor clienților. Nu de puține ori descrierile sunt incomplete sau culorile din imagine sunt modificate în funcție de unghiul din care a fost făcută fotografia și atunci comentariile referitoate la culoare, sau la mărime, sau la calitatea materialului din care e confecționat produsul ne pot ajuta foarte mult să luăm o decizie. Iar dacă se întâmplă ca ceea ce am cumpărat să nu fie pe placul nostru, nu e nicio problemă, căci fiecare magazin are obligația de a primi înapoi produsul cumpărat, fără a cere explicații despre motivul pentru care doriți să îl returnați. Tot ce aveți de făcut este să citiți condițiile de retur care trebuie să apară obligatoriu pe site și să le respectați: produsul returnat să nu fie purtat sau deteriorat, iar returul să se facă în perioada stabilită pe site (atenție, returul nu se acceptă în cazul produselor de lenjerie intimă, din motive de igienă). Am observat că tot mai multe magazine oferă gratuit opțiunea de returnare a produselor și că chiar aceastea se ocupă de transport, trimițând ele curierul acasă la cumpărător pentru a ridica pachetul. Așadar, nu aveți nicio teamă atunci când primiți un produs care nu vă este pe plac, contactați site-ul respectiv și stabiliți modalitățile prin care puteți returna sau schimba cât mai convenabil produsul și problema este rezolvată.

2. Nu vă grăbiți să cumpărați un produs

De multe ori vedem pe un site un obiect care ne place și ne grăbim să îl cumpărăm. Nu e însă cea mai corectă decizie. Am observat că un produs care mă încântă atunci când îl văd prima dată și despre care cred că este exact ce îmi doresc, peste o săptămână parcă nu îl mai găsesc la fel de atractiv ca prima dată. Dar și mai important, înainte de a cumpăra un lucru care vă place, faceți un pic de investigație. Scrieți pe Google numele produsului pe care îl doriți și s-ar putea să îl descoperiți și pe un alt site, la un preț diferit, de multe ori mai avantajos. Sau dacă numele nu este concludent în acest sens, scrieți câteva detalii despre ceea ce vreți să cumpărați, de exemplu, cămașă albă, mâneci bufante, nasturi negri. Rezultatele s-ar putea să vă conducă către site-uri care să aibă același element dorit, iar de cele mai multe ori prețurile sunt foarte diferite. Iată câteva imagini concludente în acest sens, cu același produs găsit pe site-uri diferite, la prețuri diferite. 

Lucrul acesta este valabil nu doar pentru domeniul vestimentar, ci pentru oricare altul, așa că atunci când doriți să cumpărați un produs, indiferent din ce sferă ar fi acesta, nu vă grăbiți, ci faceți o scurtă cercetare pe internet, căci s-ar putea să ieșiți în avantaj.

3. Evitați site-urile care nu știu să își pună în valoare produsele

Nu pot să cumpăr un produs a cărui prezentare nu mă atrage. Iar situațiile în care produsul este atât de urât prezentat, încât mă face să îl resping doar privindu-l nu sunt puține. Știți cum spune o expresie: casa este oglinda omului. La fel și în cazul magazinelor online. Dacă acestea nu știu să se facă atractive și nu își prezintă oferta în cel mai prietenos și serios mod, atunci nu merită să îmi pierd timpul pe ele. Presupun de fiecare dată că așa cum își prezintă produsele, la fel își tratează și clientul. Nu am verificat dacă chiar așa și este în realitate sau dacă e doar o presupunere de a mea, căci așa cum am spus nu mă opresc niciodată la un element vestimentar a cărui prezentare nu mă atrage. Cumpăr produse atunci când îmi place ceea ce văd și de multe ori chiar mi-am achiziționat lucruri de care nu aveam neaparat nevoie, dar arătau atât de bine în pozele de prezentare, încât m-am simțit motivată să le cumpăr. Reclama este sufletul comerțului se spune, iar lucrul acesta l-am simțit de multe ori, atunci când am fost ispitită să achiziționez un lucru doar datorită modului cum era prezentat sau, dimpotrivă, să renunț la a cumpăra ceva doar pentru că nu mi-a plăcut cum era prezentat.

Vă dau câteva exemple în acest sens:

Să presupunem că îmi doresc o pereche de sandale negre, comode, cu platformă, numai bune de purtat la ținutele casual pe timp de vară. Vă garantez că nu aș putea cumpăra niciodată o pereche de sandale prezentate ca în imaginea de mai jos, chiar dacă sandalele îndeplinesc criteriile mele de căutare. În afară de un zâmbet sau de întrebarea firească: ce-au gândit să-și prezinte astfel produsul, altceva nu vor obține din partea unui cumpărător pertinent. 

Cu siguranță însă m-aș opri și aș privi imaginea și aș căuta informații despre această pereche de sandale prezentate elegant, pe un picior frumos și îngrijit, remarcând cât de prietenoasă este această fotografie în care produsul este evidențiat de fundalul simplu, luminos, neutru, care îl scoate în evidență.

Această cămășuță este extrem de feminină cu acele dungi alb-roz și într-o altă ipostază poate că aș fi apreciat-o mai mult. Dar poziția arțăgoasă a manechinului privirea inexpresivă și cu mânecile suflecate, de parcă ar fi gata să ne ceară socoteală pentru ceva, distruge mult din feminitatea produsului. 

Așa că dacă îmi doresc o cămașă în dungi, mai atrasă aș fi de cămașa din imaginea de mai jos, doar pentru că fata din imagine zâmbește, pare că prezintă cu plăcere produsul, culoarea de fundal este feminină, iar întreaga imagine mă binedispune și mă face să întârzii cu privirea asupra produsului. 

Această rochie de seară mi s-a părut interesantă atunci când am văzut-o în imaginea de mai jos. Am apreciat cum materialul cade fluid și moale și am considerar că volanele din partea superioară ar fi binevenite pentru o doamnă care caută o rochie cu un look aparte sau care nu are un piept care să o avantajeze.

Rochia pe manechin prezentată în imaginea următoare mi se pare însă că nu mai are niciun farmec. În loc să ajute produsul și să-l pună în valoare, poziția ciudată a manechinului i-a anihilat tot farmecul. Nu i se mai cunoaște fluiditatea, mânecile au apărut de nicăieri, iar volanele par puse de-a valma. Ceea ce am apreciat în prima imagine a fost redus la nimic de cea de a doua imagine. 

Așa că dacă vreau să îmi cumpăr o rochie de ocazie neagră, cu volane, aș fi foarte tentată să achiziționez rochia de mai jos, doar pentru că o văd așezată corect pe un manechin care privește drept în ochii cumpărătorului, stă într-o poziție elegantă și mă ajută să-mi formez o idee clară despre cum se așază pe corp rochia pe care mi-o doresc.

Să presupunem că doresc să mă îmbrac într-o ținută deux- pièces comodă formată din sacou și pantaloni, care să mă facă să mă simt feminină și elegantă. Nu aș cumpăra costumul de mai jos nu pentru că mă îndoiesc de calitatea lui, ci pentru că nu îmi place prezentarea prea masculină, băiețoasă, lipsită de eleganță. Magazinul pierde astfel destule cliente care nu apreciază ținutele masculine pentru femei și pentru că nu oferă o imagine alternativă, care să evidențieze produsul într-un mod mai delicat, feminin și elegant.

Și de această dată costumul verde din prima imagine va fi repede înlocuit în preferințele mele de costumul verde din a doua imagine, doar pentru că îmi place cum este pus în valoare de eleganța celei care îl prezintă. 

Acest pulover din cașmir de 600 lei nu va fi niciodată în preferințele mele. Imaginea ternă cu fundal în acceași nuanță ca a produsului și cu manechinul care stă drept și plictisit nu mă va convinge niciodată că e un produs care merită să îmi cheltuiesc banii pe el. Întreaga imagine îmi prezintă un bej banal în care produsul se estompează, făcându-mă să nu mai dau atenție materialului poate foarte calitativ din care este confecționat.

Astfel, dacă îmi doresc un pulover crem foarte lejer, l-aș alege cel mai probabil pe cel din imaginea de mai jos, pentru că manechinul îmi zâmbește și îmi prezintă un mod în care aș putea purta acest pulover astfel încât să obțin o ținută confortabilă și elegantă, care să arate bine. 

Cămașa de noapte din imaginea de mai jos arată total inestetic pe manechinul căruia i se văd și formele pe care nu ar trebui să le arate. Produsul arată ieftin și de prost gust. 

Nu același lucru se poate spune și despre imaginea de mai jos, unde un produs extrem de simplu mă atrage doar pentru că este prezentat corect și elegant. 

4. Nu accesați site-uri indirecte

De multe ori vedem un produs care ne place vizual, dar pentru care, dacă dorim să știm mai multe detalii despre el, suntem trimiși pe un alt site. De cele mai multe ori, atunci când dați clic pe un buton gen: Vezi mai multe detalii sau Vezi aici preț, o să observați că de fapt nu ajungeți nicăieri. O să ajungeți pe pagina unui site unde o să constatați de cele mai multe ori că produsul care v-a plăcut nu mai este de mult in oferta acestuia. Site-urile care nu oferă direct toate detaliile necesare sunt site-uri care preiau produsele de pe alte site-uri și care nu mai sunt actualizate în funcție de ceea ce se întâmplă pe site-ul de pe care a luat produsele. Evitând site-urile indirecte, evitați frustrările și nemulțumirea, pentru că este foarte neplăcut să îți placă un produs și să constați că oferta este expirată de mult. Eu numesc aceste site-uri indirecte: site-uri neserioase sau site-uri mincinoase.

5. Aspectul aerisit al site-ului contează

Eu apreciez foarte mult acele site-uri odihnitoare, curate, prietenoase, în care informațiile sunt extrem de bine organizate și nu te copleșesc prin multitudinea lor. În imaginile de mai jos sunt două site-uri pe care eu le apreciez, pentru că se simte atenția cu care se lucrează la ele și grija pentru cumpărător, căruia vor să le facă o prezentare cât mai corectă a produselor. Site-urile seamănă ca temă, fundalul fiind alb și luminos, iar fotografiile fiind mari, clare, evidențiind bine produsele. Ce îmi place mai puțin la primul site comparativ cu al doilea este modul în care este organizată pagina. Pe pagina primului site sunt bombardată cu tot felul de informații: noile colecții, cel mai bine vândute produse, sortimentele de produse, transport, retur, mărimi, club, magazine, prețurile cele mai bune și oferta unui card cadou. Simplitatea celui de al doilea site mă atrage mult mai mult. Acolo informațiile de pe pagină se limitează la doar câteva butoane, iar dacă vreau să știu mai multe, nu trebuie decât să dau clic pe butoanele respective și cu siguranță voi afla tot ce voi dori. Site-ul al doilea pare astfel mult mai aerisit, mai curat, mai elegant, iar întreaga atenție este îndreptată asupra produselor din imagini și nu spre informațiile adiacente. Ori de câte ori intrăm pe un site cu produse vestimentare intrăm pentru că dorim să vedem mai întâi hainele disponibile și abia după ce găsim ceva ce dorim să cumpărăm începem să ne interesăm în ce condiții putem achiziționa produsul respectiv. Mi se pare așadar inutilă și deranjantă oferirea tuturor informațiilor într-un mod cât mai vizibil clienților. 

6. Atenție la site-urile lipsite de profesionalism

De foarte multe ori o să întâlniți site-uri cu produse prezentate pe manechine care se fotografiază în oglindă. Această practică de a prezenta produsele mi se pare total lipsită de profesionalism. Îmi creează impresia unui magazin care nu își permite un fotograf să fotografieze manechinele așa cum trebuie. Nu înseamnă că nu am putea găsi pe aceste site-uri produse care să ne placă, dar avem aici un semn că sunt site-uri de mâna a doua, care nu pun foarte mult accent pe calitate și pe grija pentru o imagine de bun-gust a lor. 

7. Nu credeți în oferte fără rost

Dacă găsiți pe un site oferte de genul acesta: Învârte roata!, nu vă gândiți că a dat norocul peste voi. Cine are ceva serios de oferit, nu vă pune să învârtiți o roată, ci vă spune clar și explicit că aveți 5% reducere sau transport gratuit. Mi se pare lipsit de profesionalism și de bun-gust să-ți pui clienții să învârtă o roată, amăgindu-i cu diverse câștiguri. Cum înainte de a învârti roata trebuie să vă introduceți adresa de email, această practică este de fapt un mod prin care site-ul obține adresa de email a clientului, pentru a-i putea apoi trimite newslettere și tot felul de oferte sau promoții.

8. Chat-ul poate fi de multe ori deranjant

Ne bucurăm atunci când vedem un site care are chat disponibil, pentru că ne gândim că, în cazul în care dorim să știm ceva, putem afla foarte repede informația necesară prin intermediul chat-ului. Unele site-uri însă abuzează de acest lucru, pentru că imediat ce intri pe site, iți apare o fereastră pentru chat mult prea vizibilă pe care o inchizi și care se tot deschide ori de câte ori dai clic pe ceva. Personal, ies cât mai repede de pe aceste site-uri, pentru că deschiderea permanentă a ferestrei pentru chat mă irită și mă enervează și în loc să mă concentrez pe produse, stau să închid chat-ul. 

Așadar, cu toate acestea în minte, nu vă temeți să faceți cumpărături online. Veți vedea că în majoritata cazurilor măsurile sunt respectate, iar produsele pe care le veți primi nu sunt mai prejos decât ceea ce găsiți și în magazinele fizice. Acordați atenție seriozității site-urilor și verificați dacă veți găsi pe site-ul accesat detalii precum certificatul SSL care asigură siguranța datelor pe care le furnizați magazinului online, datele de contact, politica de confidențialitate, termenii și condițiile, informațiile generale despre magazinul online, precum denumirea firmei și numărul de înregistrare sau de identificare fiscală. O gamă foarte mare de produse bine organizate este o garanție a seriozității, tot la fel cum review-urile și comentariile date de alți cumpărători vă pot ghida în achiziționarea unui produs potrivit.

La pas prin viață

Blog de călătorii

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *