Ana Art Corund
Acasă Viața de zi cu zi

Magazinul Anna Art din Corund – pictură pe lemn

Magazinul Anna Art din Corund

Îmi plac foarte mult oamenii pasionați de un anumit lucru, oameni care petrec ore întregi muncind cu migală și răbdare la obiecte minunate, care, atunci când ies din mâinile lor, nu au cum să nu te încânte. De curând am descoperit ce înseamnă pasiunea la ea acasă, atunci când am vizitat un mic magazin de pictură pe lemn în satul Corund – Magazinul Anna Art din Corund.

Satul Corund din județul Harghita, aflat în apropierea localităților Praid și Sovata, este renumit turiștilor prin faptul că este un important centru de ceramică și de olărit. Trecând prin acest sat, înțelegi că ocupația de bază a localnicilor este vânzarea de produse artizanale, căci de o parte și de alta a șoselei poți vedea mici magazinele cu produse meșteșugărești, obținute prin diferite tehnici vechi de secole. Satul întreg este o încântare, oamenii sunt zâmbitori și prietenoși și te invită cu drag să le vezi casele sau atelierele meșteșugărești, de care sunt foarte mândri. 

Anul acesta am descoperit însă un loc minunat, în care am întâlnit pasiunea la ea acasă: magazinul cu produse realizate prin pictură pe lemn în satul Corund – Anna Art.

Magazinul Anna Art din Corund

Magazinul nu este de foarte mult timp deschis. Îl puteți zări la ieșirea din satul Corund, în drum spre Praid sau Sovata. Am trecut de câteva ori pe lângă el și mi-am tot dorit să îl vizitez, până într-o zi de început de iarnă, când, mergând spre Sovata, am făcut un scurt popas și la acest magazin plin cu tot felul de obiecte de lemn pictat. 

Când am pătruns în magazin, nu era nimeni în acea încăpere colorată și primitoare. Este o singură cameră, prevăzută însă și cu o mică mansardă, iar întreg spațiul este plin de produse care mai de care mai încântătoare. În mijlocul încăperii se află un stand bogat în tot felul de lucruri pictate: farfuriuțe, cutii, ghiveci, căni, diverse suporturi, tăvi, coșulețe, pancarte cu diferite urări. De jur-împrejurul standului se află o alee circulară, pe care te poți plimba pentru a admira și produsele așezate pe pereți sau de-a lungul acestora: tablouri, instrumente muzicale, scăunele și cufere de diferite dimensiuni, dulăpioare, măsuțe, rame foto și decorațiuni.

Atmosfera era foarte primitoare în acea zi de decembrie, căci o mică sobă pusă într-un colț încălzea aerul, era liniște, iar obiectele colorate parcă te înviorau. Le-am privit și le-am admirat, am apreciat migala cu care erau făcute și știu că, în spatele acestei munci asidue de a le crea, stă de fapt plăcerea de a face această muncă, pentru că am aflat din propria mea experiență că pasiunea nu e nimic altceva decât muncă multă, dar făcută cu plăcere. E o formă de relaxare, de eliberare, de exprimare a ceea ce simți, iar atunci când îți place ceea ce faci, orele petrecute nu mai contează. 

Obiectele expuse sunt delicate și sugerează foarte multă feminitate. Culorile folosite nu sunt deloc stridente, preferate fiind tonurile de crem, bleu, albastru, vernil, turcoaz. Motivul predominant al desenelor este floarea, în diferite forme, înconjurată de frunzulițe, punctulețe, cerculețe, liniuțe și alte simboluri. Mie mi-au plăcut îndeosebi scăunelele și viorile, superbe ca și toate celelalte obiecte. 

Încăperea pare nesupravegheată, dar în scurt timp după ce am intrat, de undeva din curte a venit o doamnă, aceasta fiind chiar cea care creează aceste minunății. Ca la mulți alți artizani din Corund, și în această situație magazinul cu obiectele create și vândute se află chiar în curtea casei. Cu doamna am schimbat câteva vorbe, am aflat că ea realizează toate acele obiecte expuse și părea ușor tristă pentru faptul că nu sunt foarte mulți clienți, problemă care anul acesta a afectat, din păcate, mai toți producătorii ce vând diverse produse turiștilor. 

Magazinul Anna Art din Corund

Locul este însă atât de frumos, încât merită un popas în drumurile noastre prin diferite zone, măcar pentru a aprecia cu un cuvânt munca celei care își petrece timpul într-un mod atât de creativ și frumos. Vă invit să vizitați și voi lumea în pasteluri din Magazinul Anna Art din Corund!

Magazinul Anna Art din Corund
Magazinul Anna Art din Corund
Magazinul Anna Art din Corund
Magazinul Anna Art din Corund
Magazinul Anna Art din Corund

La pas prin viață

Blog de călătorii

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *