Acasă Destinații turistice

Pensiunea Karpatia din Sândominic, aproape de Izvorul Mureșului

Pensiunea Karpatia din Sândominic

Situată la doar 3 km. de Izvorul Mureșului, pensiunea Karpatia din Sândominic, județul Mureș este o pensiune de 3 margarete, deschisă cu nu foarte mult timp în urmă, cochetă și ospitalieră. La această pensiune am făcut și noi popas într-o după-amiază de vară și ne-am simțit tare bine acolo, căci atmosfera a fost veselă și deschisă, iar servirea promptă și corectă.

Veneam dinspre Izvorul Mureșului, o stațiune așezată într-o regiune montană extrem de frumoasă din județul Mureș, dar care, din păcate, în ciuda frumuseții naturii care o înconjuroară, nu mai este atât de mult frecventată de turiști, stațiunea riscând să se degradeze tot mai mult. Situată chiar pe marginea stângă a șoselei care duce dinspre Izvorul Mureșului spre Gheorgheni, pensiunea Karpatia din Sândominic ne-a atras atenția imediat ce am observat-o și am considerat-o loc potrivit pentru un popas de vreo oră, două, cât să mâncăm ceva și să stăm la povești.

Tare mult mi-a plăcut acest loc, în care am admirat curtea largă, felul în care era amenajată aceasta, restaurantul cu terasă și pajistea de pe dealul din spatele pensiunii. Ne-am simțit bine aici și, chiar dacă nu am înnoptat, iar popasul a fost scurt, consider că această pensiune merită apreciată. 

Pensiunea oferă spre cazare celor care vor să înnopteze acolo șase dormitoare dotate cu tot ce este necesar pentru a petrece acolo o noapte în condiții civilizate: baie privată cu duș, balcon cu vedere spre munți, televizor, frigider și Wi-FI permanent. Pe noi ne-a interesat în special restaurantul, inițial am zis să stăm în interiorul acestui restaurant care oferă multe locuri, pentru ca în final să ne așezăm afară, la terasă. Bine am făcut, căci de acolo, de pe terasă, priveliștea este mult mai frumoasă și ne-am simțit chiar foarte bine. 

În spațiul pensiunii se intră pe o poartă largă construită din lemn, care deschide locul spre o parcare generoasă, în care vizitatorii își pot lăsa mașinile. Curtea pensiunii este amenajată cu foarte mult bun-gust. În așteptarea mâncării, chiar am petrecut ceva timp în curte, admirând elementele care o împodobeau. În mijlocul curții cu iarbă verde și bogată a fost amenajat un iaz cu formă neregulată, cu malurile împodobite cu pietre și cu o cascadă mică, unde apa clipocea încetișor. Nu departe de heleșteu, se află un grup statuar, realizat din lemn, înfățișând membrii unei familii. Deși surprinși în poziție statică, personajele își dezvăluiau bine rolul pe care îl au în familie și chiar am analizat un timp această realizare din lemn, încercând să îi descifrăm semnificațiile. Mie mi-a plăcut foarte mult și leagănul balansoar construit din lemn și vopsit într-o culoare inedită, care îl scotea foarte bine în evidență – turcoaz. 

Pensiunea Karpatia din Sândominic
Pensiunea Karpatia din Sândominic
Pensiunea Karpatia din Sândominic

În spatele pensiunii se află un deal pe care cineva a montat câteva băncuțe, pe care turiștii să poată să se așeze pentru a admira natura. Dealul te duce mai aproape de natură și acolo, pe iarba verde, sub copacii bătrâni, păsările se aud mai bine, firul ierbii îți vorbește mai tainic, cerul pare mai aproape. O plăcere să stai pe o băncuță și să admiri priveliștea care ți se deschide în față, dincolo de șosea. 

De altfel, ceea ce am apreciat foarte mult la Pensiunea Karpatia din Sândominic, este locul în care a fost ridicată aceasta. Este un loc larg, aerisit, în care, dincolo de șosea, se văd doar pajiști verzi  și cerul albastru. În ziua aceea de vară, vremea era senină, soarele strălucea, iar bogăția de nori albi și pufoși transforma peisajul într-un veritabil tablou al naturii. Nu foarte departe de pensiune, câteva case cu acoperișurile roșii aduceau un plus de farmec și culoare acestui tablou. De la terasa pensiunii, am admirat priveliștea și m-am bucurat tare mult de ea, ca o dovadă a faptului că, pentru a te simți bine într-un loc, nu ai nevoie de foarte mult, ci doar de un strop de natură proaspătă, un loc amenajat cu drag și multă ospitalitate și atenție din partea gazdelor. 

Pensiunea Karpatia din Sândominic
Pensiunea Karpatia din Sândominic
Pensiunea Karpatia din Sândominic

Pentru cei interesați, pensiunea pune la dispoziție ciubăr și un foișor sub care este amenajat un grătar. Zona fiind extrem de frumoasă, se pot face drumeții prin pădurile din jur. De asemenea, la cerere, se pot face alte activități, cum ar fi plimbare cu căruța, deltaplan, călărie, paintball. Pe timpul iernii, se poate face la schi pe pârtia de schi aflată la 3 km de pensiune.

Deși timpul petrecut la pensiune a fost scurt, pentru aerul curat, starea de bine pe care am avut-o aici, priveliștea fără egal, corectitudinea servirii și delicioasele preparate pe care le-am gustat, Pensiunea Karpatia din Sândominic a rămas pentru mine un loc drag, pe care vă invit să îl vizitați și în care abia aștept să mai ajungem. 

Pensiunea Karpatia din Sândominic

La pas prin viață

Blog de călătorii

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *