Acasă Viața de zi cu zi

Decorațiune care poate înlocui bradul de Crăciun

makethemwonderblog.blogspot.com

Despre cum putem să ne ornăm frumos casa în preajma sărbătorilor de iarnă am mai scris aici. O decorațiune care poate înlocui bradul de Crăciun și care mie mi se pare foarte drăguță și foarte ușor de realizat, este cea din imaginea de mai jos. Elegantă, rafinată, versatilă, adaptabilă ușor preferințelor noastre, această decorațiune ne poate înfrumuseța casa în zilele de Crăciun într-un mod distinctiv și atractiv. Faptul că o putem realiza foarte ușor chiar noi este un atu în plus pentru a plasa această decorațiune în topul preferințelor mele. Realizată într-un mod mai simplu, poate fi o decorațiune poziționată poate deasupra mesei de Crăciun pentru a da o atmosferă de sărbătoare spațiului, sau, mai complex realizată, poate înlocui cu succes trafiționalul brad de Crăciun, cu atât mai mult cu cât, fiind o decorațiune suspendată, spațiul de pe podea nu mai este ocupat de brad sau de cadouri. 

De ce aveți nevoie?

Pentru confecționarea acestei decorațiuni, aveți nevoie de:

  • unul sau mai multe cercuri din metal, plastic, polistiren, lemn, cum găsiți, de dimensiuni diferite.
  • beteală de brad, în culoarea dorită, sau crengi de brad, artificiale sau naturale
  • panglică, ață sau sârmuliță cu care să legi între ele cercurile sau cu care să prindeți de tavan decorațiunea obținută
  • orice fel de obiecte doriți, cu care să puteți decora cercurile obținute
  • un agățător cu cârlig sau un diblu cu cârlig, necesar la prinderea decorațiunii de tavan, cum sunt cele de aici
  • un foarfece sau un clește cu care să tăiați ce aveți nevoie
  • răbdare, imaginație și bucuria de a crea o decorațiune frumoasă

Cum se procedează?

Decideți dacă doriți o simplă decorațiune de Crăciun sau o decorațiune care poate înlocui bradul de Crăciun tradițional. În funcție de acest lucru, decideți câte cercuri veți folosi, unul sau mai multe. 

Dacă veți folosi beteală, rulați beteala în jurul cercului, așa cum vedeți în imaginile de mai jos, prinzând-o din loc în loc cu panglicuță sau șfoară subțire de bumbac sau de iută, pentru a sta fixată pe cerc.

*

Dacă veți opta pentru crengi de brad, indiferent dacă sunt naturale sau artificiale, faceți buchete din crengile de brad și prindeți-le de cerc cu sărmuliță sau șfoară, așa cum vedeți în imaginile de mai jos. 

*

Odată formate cercurile, nu vă mai rămâne decât să le uniți între ele. Faceți acest lucru cu ajutorul panglicei sau a lănțucului, lăsând spațiu între cercuri, astfel încât să fie loc pentru decorațiuni. Fixați cercurile de la cel mic la cel mai mare, putând să le aranjați în așa fel încât să ia forma unui brad în picioare sau a unui brad răsturnat. Prindeți forma rezultată de tavan, fosindu-vă tot de panglica sau de lănțuc, pe care le prindeți de diblul fixat în tavan.

*

Tot ce vă mai rămâne apoi de făcut este să ornați decorațiunea cu ce doriți, lumințe, globulețe, steluțe, după cum vă place. Dați frâu liber creativității voastre și realizați o decorațiune de care să fiți mândră. Mult succes!

Ca sursă de inspirație, vă las mai jos câteva imagini sugestive.

Decorațiune
reciclaredecorar.com
Decorațiune
bystephanielynn.com
Decorațiune
wayfair.com
Decorațiune
homedesign.marthastewart.com
Decorațiune
countryliving.com
pinterest.com
Decorațiune
-ogrody.pl
gartenzauber.com
Decorațiune
foreverdecorating.blogspot.com

La pas prin viață

Blog de călătorii

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *