Hotelul Teleki din Sovata
Acasă Destinații turistice

Hotelul Teleki din Sovata

Scriind de curând despre frumosul Castel Teleki din Gornești, mi-am amintit de Hotelul Teleki din Sovata, la care am ajuns nu cu mult timp în urmă. Eram în căutarea unei locații care să ofere piscină acoperită nu doar celor cazați la hotel, ci și persoanelor cazate în afara acestuia, iar pașii ne-au fost îndrumați către acest spațiu, care oferă nu doar cazare și restaurant, ci și un frumos centru spa, cu piscină, saună și jacuzzi.

Hotelul Teleki din Sovata se află la 500 de metri de Lacul Ursu, pe strada Trandafirilor, undeva în susul străzii, față în față cu natura. Noi am ajuns la el într-o zi de iarnă și ne-a plăcut mult locația, tocmai pentru că este situată într-un loc liniștit, departe de aglomerația din centrul stațiunii, dar și pentru că în fața hotelului, unde este parcarea, se lăsa pe coasta dealului natura: șiruri de copaci, care pot fi admirați din camerele hotelului. Mie mi-a plăcut strada cu case frumoase, liniștea din jurul hotelului și hotelul în sine, o vilă verde cu etaj și scară lungă în fața intrării, pe care ne-am grăbit să urcăm pentru a ajunge în hotel, să cerem informațiile necesare.

Hotelul Teleki din Sovata
Hotelul Teleki din Sovata

Hotelul de trei stele din Sovata dispune de 3 săli de conferință, dotate cu cele mai moderne facilități tehnice, și pune la dispoziția turiștilor care doresc să se cazeze acolo camere twin, queen sau triple, cu sau fără balcon, toate dotate cu WiFi, TV prin cablu și minibar. Înșiruite de-a lungul unor holuri lungi, spațiile de cazare sunt camere normale, așa cum găsești în orice hotel din România care nu-și propune să aibă o tematică anume. Mobilier simplu, mici decorațiuni în lemn sculptat pe pereți, iar mie mi-a plăcut cel mai mult o veche poartă săsească ce încadra ușa prin care intrai în restaurantul cu mese și scune din lemn natur.

Recepția
Hotelul Teleki din Sovata
Hotelul Teleki din Sovata

După cum spuneam, pe noi ne-a interesat în principal partea de spa a hotelului. Din hotel, se iese în curtea laterală, cu o frumoasă poartă secuiască la stradă. Un pic de mers la deal și aleea duce exact în partea care ne interesa. Welness Center pune la dispoziția turiștilor posibilități de relaxare, bune mai ales pe timp de iarnă, când timpul geros ne ține mai mult mult în case. Trei piscine, una pentru înot, una cu apă sărată și alta pentru copii, trei saune, una uscată(finlandeză), alta umedă (cu aburi) și alta cu sare, precum și un jacuzzi cu temperatura apei între 30-35 grade Celsius, sunt locuri accesibile celor cazați în hotel, dar și celor care locuiesc în afara acestora. Intrarea se face pe bază de abonament, de la o zi până la 20 de zile, iar ceea ce ne-a plăcut foarte mult este faptul că abonamentul este pe intrări, adică nu te obligă să intri zi de zi, în funcție de câte zile ți-ai ales, ci pur și simplu te poți duce în orice zi dorești tu, atunci când poți. În plus, cel puțin atunci când am fost noi, locul nu era deloc aglomerat, putându-te bucura în liniște de tot ce ți se punea la dispoziție.

Hotelul Teleki din Sovata
Hotelul Teleki din Sovata

Proprietatea mai oferă, pe timp de vară, grădină și facilități de tenis de masă. Dar cel mai important este că, deși se află într-un loc liniștit, aproape de natură, hotelul este foarte aproape de locurile preferate în Sovata, la doar 500 de metri de Lacul Ursu și deci de centrul stațiunii, iar Parcul de Aventuri Tivoli Plus și Lacul Paraschiva se află la numai 1 km. depărtare.

Fără să fie o locație ieșită din comun, Hotelul Teleki din Sovata este locul potrivit de cazare, cu linște, ambianță plăcută, posibilități de relaxare și un resturant ce prepară mâncăruri pe gustul oricui. Noi ne-am dus la acest hotel iarna și ne-a plăcut, dar cred că vara, cu verdele naturii în jur, hotelul pare și mai atractiv.

Localizare: strada Trandafirilor nr.147, 545500 Sovata, județul Mures, Transilvania, România.

La pas prin viață

Blog de călătorii

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *