La pas prin viață

Nimeni nu are puterea să fure frumosul din sufletul nostru, ne încuraja să credem Octavian Goga. 

Cred în ceea ce este frumos, atractiv, inspirațional, motivațional, tot ce are energie bună și îmi oferă o stare de bine. Cred foarte mult în călătorii, ca sursă inepuizabilă de miracole, de vitalitate și de frumusețe.

Călătoriile mă fascinează, mă scot din lumea mea, mă transformă, mă revigorează și mă încarcă pozitiv, pentru ca mai apoi, reîntorcându-mă în interiorul meu, să îl descopăr mai bogat, mai cald, mai echilibrat.

Călătoria e ca un pas prin viață. Călătoresc ori de câte ori mi se ivește ocazia. Pentru mine și un banal drum de țară tot o călătorie înseamnă, dacă acel drum îmi atinge printr-un singur amănunt sufletul. Călătoresc cu drag, cu inima deschisă, căci orice călătorie e ca un drum spre libertate, libertatea de a te bucura de locul pe care încă nu l-ai atins sau de a admira cerul dintr-o altă lume! Călătoresc cu ochii în zare, savurând aroma pământului și mireasma văzduhului, bucurându-mă de soare, de ploaie, de vânt, de peisaje, de tot ce asigură farmecul acestei lumi în care trăim.

Călătoresc alături de soțul meu, pentru că în doi călătoria este mai dulce și mai împlinită. Îi mulțumesc pentru experiențele pe care mi le oferă și pentru răbdarea de a mă lăsa să mă bucur de orice loc.

Îmi place să scriu despre România, pentru că mi se pare o țară fascinantă, cu ținuturi minunate, o țară pe care o iubesc și care mă face mândră cu oamenii și meleagurile ei, mai ales acolo unde simplitatea este la ea acasă. Încerc să nu critic, atunci când văd că ceva nu funcționează bine, ci să mă focusez pe orice detaliu care merită remarcat. Oriunde merg, îmi place să simt locul, să-l las să-mi atingă sufletul, să-mi spună o poveste, să-mi transmită o învățătură sau un tâlc ascuns al existenței noastre pe această lume, să-mi dea ceva din vraja lui de loc unic, special, prin care se deosebește de toate celelalte locuri câte mai sunt pe lumea asta. Îmi las simțurile libere, ascult povestea locului, iar apoi o transpun aici pe pagină, ca să o simțiți și voi, cei care citiți rândurile mele.

Pentru mine, călătoria înseamnă să atingi frumosul. Și pentru că de multe ori, fără ca măcar să ne dorim asta, tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru ne afectează, ne face să ne simțim anxioși, temători, nesiguri, dezamăgiți, dorința mea este să scriu pe acest site doar despre ceea ce este frumos și bun. Călătorii, întâmplări, oameni, dragoste, pasiune, credință, speranță, liniște, împăcare, acesta sunt subiectele despre care voi scrie cu mare plăcere pentru voi, cititorii mei. 

Dostoievski credea că frumosul va salva lumea. Eu cred că frumosul ne va salva viața, dacă învățăm să trăim blânzi, luminoși, deschiși și împăcați, întâi în lumea noastră interioară, pe care apoi să o răsfrângem în afară, pentru a oferi și celor din jur încredere, speranță, pofta de a visa, bucuria de a trăi, plăcerea de a iubi.

Îmi doresc ca, răsfoind paginile acestui blog de călătorii, să ieșiți din cotidian și să pătrundeți într-o lume din care să vă încărcați pozitiv, orientați către liniște și către dragoste, multă dragoste de viață, de oameni, de locuri, de voi înșivă.

Călătoria